„MAĽUJÚCA RODINA“

Rodina Nehrebeczkých z Košíc predstaví vo Výmenníku Štítová od 2. septembra svoju výtvarnú tvorbu pod názvom „Maľujúca rodina“. Záujemcovia si ju môžu pozrieť do 26.9.2019.

Rodina Nehrebeczkých z Košíc predstaví vo Výmenníku Štítová od 2. septembra svoju výtvarnú tvorbu pod názvom „Maľujúca rodina“ . Už samotný názov výstavy napovedá, že maľovaniu sa v rodine venujú viacerí – manželia Kazimír a Vesna ako aj ich dvaja synovia Peter a Martin.  

Vo svojich obrazoch ponúknu návštevníkom výstavy pohľady na prírodu, mestské motívy, zátišia, portréty, ale aj abstrakciu. Z výtvarných techník dominuje u Vesny a Petra akvarel, Kazimír využíva hlavne temperu a najmladší syn Martin sa venuje počítačovej grafike.

Členovia rodiny sa už niekoľko rokov zapájajú do krajskej súťaže a výstavy Košická paleta, odkiaľ si odniesli už viacero ocenení. Ich diela postúpili viackrát aj do celoštátneho kola súťaže Výtvarné spektrum. 

Košičania mali možnosť bližšie spoznať ich tvorbu v rámci jubilejných výstav v Átriu klube,  ale aj v pobočke Verejnej knižnice J. Bocatia na Terase. Ich jediná spoločná rodinná výstava sa pred rokmi konala v maďarskom Sarospataku. Tento rok majú príležitosť ako rodina vystavovať na domácej pôde v Košiciach.

Organizátorom podujatia je K-13, Výmenník Štítová  v spolupráci s KCUBaR, kultúrnym zariadením KSK. 

Výstava rodiny Nehrebeczkej potrvá do 26.9.2019.

Katalóg