MAĽBA

Výstava obrazov poľskej výtvarníčky z Rzeszowa Marie Paszczynskej bola dňa 9. novembra sprístupnená širokej verejnosti v Átrium klube v Košiciach. Vernisáž výstavy otvorili folklórnym vystúpením deti z FS Hanička. 

Návštevníkom sa za organizátorov prihovoril riaditeľ  Kultúrneho centra Údolia Bodvy a Rudohoria Michal Kupec, starosta MČ Košice – Západ Ján Jakubov, vedúci oddelenia kultúry Dominik Béreš a kurátorka výstavy Helga Tomondyová. Podujatie sa konalo v rámci zahraničnej spolupráce s Wojewódzkim Domom Kultúry v Rzeszowa (WDK). Riaditeľ WDK Marek Jastrzębsky vo svojom pozdravnom liste vyzdvihol vzájomnú spoluprácu oboch kultúrnych organizácií s krajskou pôsobnosťou a ocenil možnosť každoročnej vzájomnej výmeny výstav a prezentáciu tvorby výtvarníkov a fotografov v zahraničí.

Výstava pod názvom „Maľba“ ponúka 33 olejomalieb a akrylom maľovaných obrazov, ktoré zaujmú harmóniou farieb, kresbou, ale aj symbolikou. 

Výstavu je možné pozrieť si do 28. novembra 2018.


Výstava obrazov pod názvom MAĽBA ponúkne návštevníkom diela poľskej výtvarníčky MARIE PASZCZYŃSKEJ. Širokej verejnosti bude sprístupnená v priestoroch Átria klubu, Zuzkin park 4, v Košiciach od  9.11.2018 /vernisáž o16.00/ do 28.11.2018. Recipročná výstava sa koná v rámci spolupráce Wojewódzkeho Domu Kultury v Rzeszowe a Kultúrneho centra Údolia Bodvy a Rudohoria.

Katalóg