REC-PLAY 2017 – prehliadka videotvorby mladých

Pestrú nádielku krátkych filmov si budú môcť aj tento rok  záujemcovia vychutnať  na prehliadke videotvorby mladých REC-PLAY, ktorá sa uskutoční 18. marca 2017 od 9.30 v priestoroch Tabačka Kulturfabrik v Košiciach.
Filmová prehliadka, ktorú organizuje Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria,  ponúkne návštevníkom 33 zaujímavých filmov  rôznych žánrov – reportáž, dokument, experiment, videoklip, hraný film, ale aj zaujímavé animácie celkovo od 16 autorov, 2 kolektívov a 1 autorskej dvojice. Najviac čo do počtu snímok ale aj autorov je zastúpená súťažná kategória B – autori od 16 do 21 rokov. V prevažnej miere ju tvoria študenti škôl – Školy úžitkového výtvarníctva a Strednej súkromnej umeleckej školy filmovej.  Svojou animovanou tvorbou, v kategórii A – do 16 rokov, obohatia videoprehliadku aj tentokrát deti zo Základnej umeleckej školy na Bernolákovej ulici v Košiciach a Centra voľného času na Popradskej. Najmenej početnou je toho roku kategória C – autori nad 21 rokov.
Po takmer trojhodinovom filmovom maratóne sa uskutoční pre autorov rozborový seminár s členmi odbornej poroty, ktorý plní funkciu edukačnej časti podujatia a je pre súťažiacich veľkým prínosom. Celé podujatie sa zavŕši vyhlásením výsledkov a  odovzdaním ocenení. Tie najlepšie filmy postúpia na krajskú súťaž CINEAMA, ktorá sa uskutoční v apríli už tradične v Rožňave. Držíme palce všetkým účastníkom, aby ich diela úspešne reprezentovali Košice a Košický kraj aj v celoštátnom kole súťaže v Nitre.

Nenechajte si ujsť 18. marca v Tabačke zaujímavé filmárske podujatie, ktoré ponúkne okrem príjemnej atmosféry aj nevšedný umelecký zážitok.

Program
Výsledky