Pointilikristum

Originálnu výstavu obrazov výtvarníčky Kristíny Ambriškovej pod názvom Pointilikristum si priaznivci umenia môžu vychutnať vo Výmenníku na Štítovej od 18.2. 2019. Autorka sa venuje maľbe,  ktorá je inšpirovaná tvorbou austrálskych domorodcov. Od roku 2017 sa aktívne zapája do krajskej súťažnej výstavy Košická paleta.

Katalóg POINTILIKRISTUM

Kristína Ambrišková žije a tvorí v Košiciach. Svoje výtvarné nadanie rozvíjala už v detstve. Vyštudovala zlatníctvo v Michalovciach a neskôr odbor keramika na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach. V súčasnosti sa venuje maľbe inšpirovanej tvorbou austrálskych domorodcov, ktorú prispôsobila našej kultúre. Svoju maliarsku techniku nazvala pointilikristum (point – z franc. bod, bodka, kristi – meno autorky, kresťanstvo, um – umenie). Tematika diel je rôznorodá, zahŕňajúca florálne motívy, kompozície, avšak dominujúcou je sakrálna téma. Všetky jej maľby rozprávajú príbeh, sú hlboko precítené, premeditované, v každom obraze je ukrytá myšlienka lásky k životu, k pravým hodnotám, ktoré sa viac ako na veci hmotné, zameriavajú na tie duchovné. Autorka sa od roku 2017 zapája do krajskej súťažnej výstavy Košická paleta, kde získala vo svojej kategórii čestné uznanie. Výstava pod názvom POINTILIKRISTUM je jej prvou samostatnou výstavou. Na ďalšej životnej i tvorivej ceste želáme autorke veľa síl, radosti z tvorby a inšpirácií.

„Človek sa nezaobíde bez viery, lásky a nádeje. Nádej v mojej tvorbe dáva dôveru v budúcnosť, napĺňa srdce radosťou a túžbou po šťastí. Naučme sa byť vďační za svoj život, za nové príležitosti a múdro ich využívajme.“

Kristína Ambrišková