ŠTEFAN PÁSTOR

Známy košický výtvarník Štefan Pástor predstaví svoju tvorby v priestoroch Výmenníka na Štítovej v Košiciach. Vernisáž výstavy, ktorá má názov OBJAVUJEM, HĽADÁM, TVORÍM, sa uskutoční dňa 19.2.2018 o 17.00. Výstavu si záujemcovia môžu pozrieť do 8. marca.

Bulletin

OBJAVUJEM, HĽADÁM, TVORÍM

je názov autorskej výstavy košického výtvarníka Štefana Pástora, ktorej slávnostné otvorenie sa uskutočnilo 19. februára 2018 vo Výmenníku Štítová v Košiciach. Organizátormi výstavy boli K-13 Košické kultúrne centrá v spolupráci s Kultúrnym centrom Údolia Bodvy a Rudohoria.

Návštevníkov na úvod privítala kultúrna mediátorka Beáta Andrejková, po nej sa ujal slova kurátor výstavy Andy Gore. Výstava Štefana Pástora  je v  tomto roku v poradí prvou, ktorá  prezentuje  tvorbu    autorov ocenených na krajskej postupovej súťaži a výstave neprofesionálnej výtvarnej tvorby KOŠICKÁ PALETA.

Diela Štefana Pástora poznajú nielen na Slovensku  v mestách Košice, Bardejov a Trenčín, kde reprezentoval košický kraj na celoštátnej výstave Výtvarné spektrum, ale aj v Maďarsku a Poľsku.

Výstava ponúka priaznivcom výtvarného umenia vyše 50 diel  tematicky zameraných na krajinomaľbu, portrétnu tvorbu a kompozície, v ktorých prevažuje  technika olejomaľby, ale nechýba ani  akvarel a kresba. Práce sú z autorovho tvorivého obdobia za posledných desať rokov.

Záujemcovia si výstavu môžu pozrieť do 8. marca.

 

Mgr. Helga Tomondyová

Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria